The Weekend Away (2022)


Ελληνικός τίτλος: Σαββατοκύριακο στην Κροατία

Θρίλερ των Netflix/42 σε σκηνοθεσία Κιμ Φάραντ, με τους Λέιτον Μήστερ, Κριστίνα Γουλφ, Ζιάντ Μπακρί, Λιουκ Νόρις, Άντριαν Πέζντιρτς, Αμάρ Μπούκβιτς.

H Κέητ και η Μπεθ, κολλητές φίλες εδώ και χρόνια, πραγματοποιούν και φέτος την ετήσια, τριήμερη εκδρομή τους, αυτήν τη φορά στην Κροατία. Μακριά από την κούραση και τις υποχρεώσεις προς το νεογέννητο μωρό της, αλλά και από τη ρουτίνα με το σύζυγό της, η Μπεθ ανυπομονεί για αυτές τις λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, στο πλευρό της πάντοτε πιο ατίθασης και εκρηκτικής Κέητ, η οποία από την πλευρά της ό,τι έχει χωρίσει με τον δικό της άντρα. Έτοιμη κι εκείνη για ξεσάλωμα, οδηγεί την πιο ήπιων τόνων φίλη της σε ένα μπαρ προκαλώντας την να φλερτάρει και -γιατί όχι;- να δοκιμάσει μέχρι και ξεπέτα. Μόνο που η βραδιά μάλλον εξελίσσεται πιο άγρια από όσο υπολόγιζαν, αφού η Μπεθ ξυπνά το επόμενο πρωινό χωρίς να θυμάται τίποτα απολύτως, ενώ η η Κέητ έχει εξαφανισθεί. Με την Αστυνομία να αδιαφορεί, αποφασίζει να ψάξει η ίδια να τη βρει με τη βοήθεια ενός ταξιτζή.

Κινηματογραφικό Βίπερ, από αυτά που διαβάζαμε κάποτε στις διακοπές μονορούφι στην παραλία, η νέα αυτή ταινία του Netflix προσφέρεται για όσους κάνουν κέφι ένα ενδιαφέρον θρίλερ μυστηρίου, με διαρκείς ανατροπές και απρόσμενη εξέλιξη. Μέσα σε ένα όμορφο τοπίο διακοπών και με ερμηνείες φροντισμένες, η ιστορία ξετυλίγεται γρήγορα κλιμακώνοντας την αγωνία, χωρίς όμως να αποφεύγονται κάποιες σεναριακές "ευκολίες" χάριν εντυπωσιασμού. Παρ' όλα αυτά, η ταινία διατηρεί την αληθοφάνεια των γεγονότων (εντός των συμβάσεων του είδους φυσικά), ενώ το φινάλε σε επιβραβεύει για την επιλογή σου. Με δυο λόγια: μια χαρά περνάς. Όσο το παρακολουθούσα πάντως, σκεφτόμουν πως επειδή είναι αγγλόφωνο και του Netfix πολύ εύκολα κάποιοι θα το έριχναν στην πυρά, ενώ εάν το ίδιο ακριβώς έργο είχε γυριστεί από κανέναν άγνωστο σκηνοθέτη του Τουρλουμπουκιστάν θα χαιρετίζαμε "την τόλμη και τη φρέσκια ματιά που ο ανεξάρτητος αυτός δημιουργός φέρνει στο κουρασμένο είδος του θρίλερ μυστηρίου". 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)