Your Honor (2020)


Δραματική, αστυνομική σειρά των CBS/Showtime, δημιουργία του Πήτερ Μόφατ, με τους Μπράιαν Κράνστον, Χάντερ Ντούχαν, Χόουπ Ντέηβις, Σοφία Μπλακ-Ντ'Έλια, Αϊζάια Γουίτλοκ Τζούνιορ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Κάρμεν Εγιόγκο, Κιθ Ματσεκανυάνγκα.

Ο Μάικλ Ντεσιάτο, διακεκριμένος και σεβάσμιος δικαστής της Νέας Ορλεάνης, μαθαίνει πως ο έφηβος γιος του σκότωσε άθελά του με το αυτοκίνητό του έναν άλλο νεαρό. Μολονότι συντετριμμένος, ενθαρρύνει τον Άνταμ να πάνε μαζί στην Αστυνομία και να ομολογήσει την πράξη του, υποσχόμενός του κάθε νομική βοήθεια. Όμως, όταν φτάνουν στο Τμήμα, ο Ντεσιάτο συνειδητοποιεί έντρομος πως ο το θύμα του τροχαίου είναι ο γιος ενός μεγαλομαφιόζου, οπότε αποφασίζει να συγκαλύψει το γεγονός, με τραγικά όμως αποτελέσματα.

Αστυνομικό θρίλερ και συνειδησιακό δράμα, ο "Εντιμότατος" ποντάρει στην επιβλητική φιγούρα του δικαστή Μάικλ Ντεσιάτο, έτσι όπως τον υποδύεται ο στιβαρός Μπράιαν Κράνστον, για να αφηγηθεί μια ιστορία εγκλήματος και τιμωρίας, πατρικής ευθύνης (και οδύνης) αλλά και ευθύνης απέναντι στη δικαιοσύνη και στην αλήθεια. Με ρεαλιστική κινηματογράφηση και ερμηνείες μεστές που αποδίδουν χαρακτήρες και καταστάσεις, η σειρά κλιμακώνεται σταδιακά στα 10 ωριαία επεισόδια με ισόποσες δόσεις αγωνίας και συναισθηματικής φόρτισης. Παράλληλα, η ένταση όπως αποτυπώνεται μέσα στη δικαστική αίθουσα ταυτίζεται με το ύφος αγωνίας στους βίαιους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, ενώ το σενάριο ακολουθεί τους παράλληλους δρόμους ενός αστυνομικού θρίλερ αλλά και του δράματος δύο πατεράδων που στέκουν στις απέναντι (;) όχθες του νόμου. Αν θελήσω να γίνω αυστηρός με τη σειρά, θα έλεγα ότι εάν έλειπαν συνολικά δύο επεισόδια ενδεχομένως η αφήγηση θα ήταν πιο σφιχτή, χωρίς κάποια περιττά για εμένα απλώματα στη συναισθηματική ανωριμότητα του έφηβου γιου. Και έτσι όμως, δεν απογοητεύει για τον χρόνο που θα της αφιερώσετε. Μολονότι ξεκίνησε ως μίνι σειρά (η ιστορία άλλωστε ολοκληρώνεται), η μεγάλη απήχηση στους τηλεθεατές οδήγησε το Showtime στην απόφαση να γυριστεί ακόμη ένας κύκλος που θα είναι και ο τελευταίος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)