Dixiana (1930) (A/M)


Μιούζικαλ της Radio Pictures (της μετέπειτα RKO), σε σκηνοθεσία Λούθερ Ρηντ, με τους Μπέμπε Ντάνιελς, Έβερετ Μάρσαλ, Μπερτ Γουήλερ, Ρόμπερτ Γούλσεϋ, Ραλφ Χάρολντ.

Στη Νέα Ορλεάνη του 19ου αιώνα, ο γιος ενός μεγαλοκτηματία ερωτεύεται τη Ντιξιάνα, αστέρι του τσίρκου, και της κάνει πρόταση γάμου. Όταν τη φέρνει στο σπίτι του για να την παρουσιάσει στους γονείς του, η μητέρα του μαθαίνει το επάγγελμά της και τη διώχνει κατά τη διάρκεια της δεξίωσης των αρραβώνων. Μην έχοντας πού να πάει, η κοπέλα επιστρέφει στην παλιά της δουλειά όπου όμως δεν γίνεται δεκτή, αφού ένας επιχειρηματίας που έχει δανείσει πολλά χρήματα στο τσίρκο έχει άλλα σχέδια για εκείνη.

Εντυπωσιακό για τα χρόνια του φιλμ, χάρη στις φαντασμαγορικές μουσικές σεκάνς, αμήχανο όμως στο σύνολό του, καθώς το σενάριο μπολιάζει το μελόδραμα με κάμποσες ένθετες χιουμοριστικές σκηνές με το δίδυμο Μπερτ Γουήλερ, Ρόμπερτ Γούλσεϋ, που ήταν ήδη γνωστοί ως διάσημο κωμικό ντουέτο του βωντβίλ και του σινεμά από τα τέλη του '20. Ως αποτέλεσμα, η κεντρική ιστορία αποκτά έναν αποσπασματικό χαρακτήρα που στερεί από την ταινία την πρωτογενή συγκίνηση και την οδηγεί σε ένα βεβιασμένο φινάλε. Η αποθέωση της τελικής μουσικής σεκάνς είχε γυριστεί έγχρωμη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)