Sotto il sole di Riccione (2020)


Ελληνικός τίτλος: Κάτω απ' τον ήλιο του Ριτσόνε

Νεανική αισθηματική κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Younuts (σκηνοθετικό ντουέτο που απαρτίζεται από τον Νικολό Τσελάια και τον Αντόνιο Ουσμπέργκο), με τους Κριστιάνο Κατσάμο, Ντάβιντε Κάλγκαρο, Ματέο Όσκαρ Τζουτζόλι, Λουντοβίκα Μαρτίνο, Σαούλ Νάννι, Φωτεινή Πελούζο, Λορέντζο Τζούρτσολο, Τζούλια Σκιάβο, Σέρτζιο Ρουτζέρι, Ιζαμπέλα Φερράρι, Λούκα Γουώρντ.

Μια παρέα παιδιών συναντιούνται όπως κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους στο Ριτσόνε, έτοιμοι να διασκεδάσουν, να κάνουν νέες γνωριμίες και να ερωτευθούν. 

Τηλεοπτικής αισθητικής και κατάλληλη δι' ανηλίκους "Γρανίτα από λεμόνι", γυρισμένη όμως με κέφι και εφηβική αφέλεια, τηρουμένων πάντοτε όλων των αναλογιών του είδους και της χώρας παραγωγής της. Ταινία συνόλου από όπου ξεπηδούν οι παράλληλες ιστορίες παιδιών (και γονέων & κηδεμόνων), λουσμένη στον ήλιο και στις νεανικές προσδοκίες, κουβαλά επάνω της κάτι απροσδιόριστο από το σινεμά των '80s (μου έφερε απίστευτες θύμησες από τα παιδικά-εφηβικά καλοκαίρια μου στη Σκάλα Ωρωπού), καθώς το απλοϊκό της σενάριο συνδυάζει συναίσθημα και κωμωδία. 

Εννοείται πως όλες οι αναμενόμενες παρεξηγήσεις λύνονται εκεί προς το γεμάτο μουσική φινάλε (όσο κι αν τα πάντα οδηγούνται στην υπερβολή), ενώ η παρέα ανανεώνει το ραντεβού της για το επόμενο καλοκαίρι, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το sequel "Κάτω από τον ήλιο του Αμάλφι" που το Netfllix γύρισε δύο χρόνια αργότερα. Συγκεκριμένου ύφους και σκοπού η ταινία καθώς είναι, δεν σου επιτρέπει να πεις πολλά, όμως σε εξωθεί να αναρωτηθείς για ποιον λόγο εμείς στην Ελλάδα αδυνατούμε να μαζέψουμε μια παρέα νέων και συμπαθών ηθοποιών και να γυρίσουμε κάτι αντίστοιχο σε μια παραλία που κατά 1.000% θα ήταν πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο λαχταριστή για τους διεθνείς θεατές από ό,τι αυτή του Ριτσόνε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)