Tom & Jerry (2021)


Κινούμενα σχέδια της Warner, σε σκηνοθεσία Τιμ Στόρυ, με τους Κλόε Γκρέης Μόρετζ, Μάικλ Πένια, Κόλιν Τζοστ, Τζόρνταν Μπόλγκερ, Πάτσυ Φέρραν, Παλάβι Σάρντα.

Ο Τζέρυ, κυνηγημένος όπως πάντα από τον Τομ, βρίσκει το ιδανικό καταφύγιο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης όπου στήνει το νέο του σπιτικό. Ο Τομ κάνει τα αδύνατα-δυνατά να τον πιάσει, χωρίς όμως επιτυχία, έως ότου μια απελπισμένη από την ανεργία κοπέλα, κλέβει το βιογραφικό μιας διάσημης δημοσιοσχεσίτισας και πιάνει δουλειά στο εν λόγω ξενοδοχείο. Με αποκλειστική της ευθύνη έναν υψηλού προφίλ γάμο που θα λάβει χώρα στο Ρόαγιαλ Γκέητ, η Κάιλα παθαίνει χίλιους πανικούς όταν ανακαλύπτει ποντικό -τον Τζέρυ- στο ξενοδοχείο και προσλαμβάνει τον Τομ ως εξειδικευμένο εξολοθρευτή για να τον ξεπαστρέψει.

Εντελώς παιδικού προσανατολισμού αυτό εδώ το πάντρεμα live action και animation σε μια ταινία που προσπαθεί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, να φέρει στη σύγχρονη κινηματογραφική εποχή το εμβληματικό δίδυμο που μεσουρανούσε στα μικρού μήκους ταινιάκια τους. Η αλήθεια είναι πως ο Τομ και ο Τζέρυ ουδέποτε κατόρθωσαν να ξεχωρίσουν σε οποιοδήποτε μοντέρνο εγχείρημά τους, μια και η πλάκα στο ντουέτο αυτό ήταν πάντα αυτά τα ευρηματικά 7λεπτα κυνηγητά. Πόσα όμως τέτοια να χωρέσεις σε μια ταινία μιάμισης ώρας και με πόσο χιούμορ να μπολιάσεις δύο κατ' ουσίαν βουβούς χαρακτήρες; Εδώ λοιπόν επιστρατεύονται οι ηθοποιοί, σε ένα σενάριο μάλλον μικρομέγαλου χιούμορ που όμως είναι κατάλληλο δι' ανηλίκους, άρα και μετέωρο ηλικιακά. Ενδεχομένως οι μικρής ηλικίας θεατές να μην ασχοληθούν καθόλου με όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να αφοσιωθούν στις (χοντροκομμένες κάποιες φορές) πλάκες και στα καλαμπούρια των δύο εχθρών που τρώγονται σαν τη γάτα με το ποντίκι. Oh, wait...

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)