Sicario: Day of the Soldado (2018)


Ελληνικός τίτλος: Sicario 2 -Η μάχη των εκτελεστών

Περιπέτεια της Lionsgate, σε σκηνοθεσία Στέφανο Σολίμα, με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Ιζαμπέλα Μόνερ, Τζέφρυ Ντόνοβαν, Κάθριν Κήνερ, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο.

Μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε παντοπωλείο του Κάνσας Σίτυ, σκοτώνει 15 αθώους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πεπεισμένη πως οι τρομοκράτες εισέρχονται στο έδαφός της με τη βοήθεια των καρτέλ των ναρκωτικών, αποφασίζει να δώσει την εντολή στον πράκτορα Ματ Γκρέηβερ της CIA να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του, παίρνοντας ακόμα και ακραία μέτρα αν χρειαστεί. Ο Γκρέηβερ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίζουν πως η καλύτερη οδός θα ήταν προκαλέσουν πόλεμο ανάμεσα στα μεγάλα καρτέλ και μετά να αφήσουν τα γεγονότα να εξελιχθούν από μόνα τους.

Βίαιη, ατμοσφαιρική, αγωνιώδης και αρκούντως συναρπαστική συνέχεια του "Εκτελεστή" που είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς το 2015, με τους ίδιους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, αλλά αυτή τη φορά χωρίς τον Ντενί Βιλνέβ στη σκηνοθεσία, την οποία αναλαμβάνει ο Στέφανο Σολίμα του έξοχης "Υπόγειας Πόλης" και του τηλεοπτικού "Gomorrah". Με βασικό άξονα το σενάριο του Τέυλορ Σέρινταν, συγγραφέα και της πρώτης ταινίας, η "Μάχη των εκτελεστών" αφηγείται μια νέα ιστορία, κινούμενη όμως στο γνώριμο ύφος της αρχικής, διατηρώντας αυτές τις ποιητικές σιωπές και εκμεταλλευόμενη τα απειλητικά, μακρινά κάδρα που ο διευθυντής φωτογραφίας Ντάριους Βόλσκι αναδεικνύει σε δυσοίωνους πίνακες. Αντίστοιχη δραματουργική επίδραση έχει και η μουσική της Χίλντουρ Γκουαναντότιρ που μιμείται στα σημεία της την επένδυση του Γιόχαν Γιόχανσον στο πρώτο φιλμ. Αυτή η "μίμηση" είναι, εάν με ρωτάτε, το πρόβλημα της νέας ταινίας, καθώς οι νέοι συντελεστές της μοιάζουν να έχουν μπει στο τριπάκι να αντιγράψουν ατμόσφαιρα, ύφος και όψη της προηγούμενης, γεγονός που παρότι βγάζει νόημα, νιώθεις ότι εμποδίζει την ταινία να αρθρώσει τον δικό της λόγο και να εκφραστεί ανεπηρέαστη. Μπρόλιν και Ντελ Τόρο εξαίσιοι όπως πάντα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)