30 jours max (2020)


Ελληνικός τίτλος: 30 days left

Κωμική περιπέτεια του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Ταρέκ Μπουνταλί, με τον ίδιο και τους Φιλίπ Λασώ, Ζοζέ Γκαρσιά, Ζυλιέν Αρρουτί, Βανεσά Γκιντ, Μαρί-Ανν Σαζέλ, Νικολά Μαριέ.

Ο ευγενικός, καλοπροαίρετος, καλόγνωμος και αφελής Ραγιάν έχει γίνει αστυνομικός για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του που έχασε τη ζωή του στο καθήκον. Έχοντας να φροντίσει την τρελούτσικη γιαγιά του και ερωτευμένος στα κρυφά με μια συνάδελφό του, με τις γκάφες του κατορθώνει να γίνεται ο περίγελως του σώματος, ειδικά όταν εξ αιτίας του χάνουν την ευκαιρία να συλλάβουν τον Αρουραίο, έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών. Όλα όμως αλλάζουν, όταν ο Ραγιάν -που στο μεταξύ τον δάγκωσε πραγματικός αρουραίος- μαθαίνει πως πεθαίνει σε 30 μέρες το πολύ, οπότε, μην έχοντας τίποτα να χάσει, μεταμορφώνεται σε έναν αδίστακτο (σχεδόν) ήρωα που παίρνει τη ζωή του (όση του απέμεινε τουλάχιστον) στα χέρια του. 

Η παρέα των "Babysitting", του "Παντρέψου με, ρε φίλε" και του αγαπημένου μου "Άλλοθι για παντρεμένους" επιστρέφει αυτή τη φορά με αστυνομική περιπέτεια, κάνοντας πολύ καλά αυτό που γνωρίζει να κάνει πολύ καλά. Γεμάτη slapstick gags αλλά και αστείους διαλόγους, με χαρακτήρες στα όρια του καρτούν και καταστάσεις απίστευτες που διαδέχονται η μία την άλλη, η ταινία μοιάζει με φάρσα ενηλίκων που την έκαναν για να διασκεδάσουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους. Όμως, αυτό που καταφέρνουν, όπως πάντα, είναι να διασκεδάσουμε κι εμείς μαζί τους, ακόμα κι όταν αντικειμενικά τα πράγματα ξεφεύγουν εκτός ορίων. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις όμως, γελάς, από την αρχή μέχρι το τέλος, με αστεία όχι απαραίτητα πολιτικώς ορθά και σίγουρα όχι από αυτά που εντάσσονται στο πλαίσιο της οικογενειακής ψυχαγωγίας. Κάποια είναι επιτυχημένα, κάποια όχι και τόσο και κάποια άλλα είναι σκέτες χοντράδες, όλα μαζί όμως δουλεύουν, καθώς ο Ταρέκ Μπουνταλί, αποδεικνύει πως γνωρίζει το απαιτούμενο κωμικό τέμπο ως σκηνοθέτης (και συν-σεναριογράφος). Στην τελική, αν κάποιοι θα μπορούσαν να γυρίσουν spoof movie à la française, θα ήταν μόνο αυτοί. Και μακάρι να το κάνουν κιόλας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες κωμωδίες, κλικ εδώ.
 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)