Scoob! (2020)


Ελληνικός τίτλος: Scooby Doo!

Περιπέτεια φαντασίας κινουμένων σχεδίων της Warner, σε σκηνοθεσία Τόνυ Σερβόνε, με τις φωνές των Γουίλ Φόρτε, Μαρκ Γουώλμπεργκ, Τζέησον Άιζακς, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ζακ Έφρον, Αμάντα Σέυφριντ, Κεν Τζέονγκ, Φρανκ Γουέλκερ, Τρέησυ Μόργκαν, Σάιμον Κάουελ.

Μετά την πρώτη τους γνωριμία πριν από πολλά χρόνια, ο Σάγκυ και ο Σκούμπυ-Ντου αλλά και οι υπόλοιποι τρεις της "Μυστήριο ΕΠΕ" βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή της επαγγελματικής τους πορείας ως ερευνητές του μεταφυσικού. Οι σύγχρονοι καιροί απαιτούν και σύγχρονες λύσεις που με τη σειρά τους απαιτούν και χρήματα. Έτσι, η Δάφνη, ο Φρεντ και η Βίλμα έχουν κανονίσει μια πολύ σημαντική συνάντηση με έναν πολύ σημαντικό επενδυτή, τον Σάιμον Κάουελ, δημιουργό και μέλος της κριτικής επιτροπής του "Έχεις ταλέντο" και του "X Factor". Μόνο που ο Κάουελ, ως στυγνός επαγγελματίας αντιδρά στη συμπεριφορά του Σάγκυ και του Σκούμπυ και ανακοινώνει στην ομήγυρη πως είναι έτοιμος να επενδύσει μόνο εάν οι δυο τους αποχωρούσαν από την ομάδα. Η αμηχανία που προκάλεσαν οι λέξεις αυτές κάνουν τον Σάγκυ και τον τετράποδο κολλητό του να φύγουν πικραμένοι από τη συνάντηση για να πέσουν άθελά τους στα χέρια του αδίστακτου Ντικ Ντάσταρντλυ που αναζητά τον θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Σκούμπυ-Ντου επιστρέφει ως κινούμενο σχέδιο αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη, με τα κλασικά σκίτσα να αποδίδονται όσο πιο πειστικά στην τρισδιάστατη οπτική τους, φτιαγμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι πολύ αγαπησιάρικη η σεκάνς πριν από τους τίτλους, όταν ο Σάγκυ, μικρό παιδάκι τότε, συναντά για πρώτη φορά το κουταβάκι που ονομάζει Σκούμπυ-Ντου, όπως επίσης έχει την πλάκα της και η πρώτη φορά που η παρέα συναντιέται τυχαία μια νύχτα του Χάλογουίν για να επιλύσει την πρώτη της υπόθεση. Από εκεί και μετά, έχουμε μία από τα ίδια (χωρίς αυτό να είναι και απαραίτητα κακό), με τις γκάφες των δύο να ξεπερνάνε κάθε όριο, την ίδια στιγμή που η υπόθεση αυτή τη φορά εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου σε πλαίσιο υπερφυσικό, με ματιά που προσεγγίζει και τα υπερηρωικά φιλμ που έχουν κατακλύσει τις οθόνες. Παράλληλα, παρά το παιδικά αφελές ύφος της ιστορίας και των αστείων, γίνεται και μια κάποια προσπάθεια η ταινία να κλείσει το μάτι και στους σημερινούς ενήλικες θεατές, με αναφορές στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, εντάσσοντας στο στόρυ τον Σάιμον Κάουελ, αλλά και διάφορες μπηχτές. Αστείο και χαριτωμένο για μικρότερης ηλικίας παιδιά, το φιλμ δεν γίνεται ποτέ του κάτι περισσότερο από αυτό, αμήχανο στην πραγματικότητα μεταξύ του τότε και του τώρα των ηρώων του. Δεν βαριέσαι ως μεγάλος, αλλά ούτε και ενθουσιάζεσαι. Μεγάλο μέρος δε της δράσης στο φινάλε διαδραματίζεται στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)